bezár

FIGYELMEZTETÉS

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek
az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V.
kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.

Elmúltam 18 évesNem múltam el 18 éves

A-HA! Évnyitó

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  HáziPatika.com

Nagyszabású, ingyenes Évnyitó rendezvénnyel indítja útjára az A-HA! program 2007/2008-as tanévét a Szülészeti-Nőgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság, 2007. szeptember 21-én, a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban.

Az A-HA! Országos Szexuális és Mentálhigiénés Felvilágosító Programot az immár 6. éve rendkívül eredményesen működő SzNPTT mindjárt megalakulása évében elindította. Keretében szakemberek tucatjainak bevonásával az ország több száz közép- és általános iskolájában folytat rendszeresen felvilágosító tevékenységet, oktató-nevelő kiadványai eljutnak az ország minden sarkába, interaktív honlapján (www.a-ha.hu) pedig az általános tudnivalók mellett olyan konkrét információkkal is szolgál, amelyek valós segítséget nyújtanak az esetlegesen bajba jutott fiataloknak is.

Tekintve, hogy hazánkban még mindig óriásiak a hiányosságok a szexuális felvilágosítás terén, és nagyon magas a művi abortuszok száma ebben a 13-18 éves korosztályban, az SzNPTT a most első ízben megrendezett Évnyitóval is a kérdés fontosságára, illetve az országosan egyedülálló A-HA! programra szeretné ráirányítani a figyelmet.

A mintegy 4000 fiatal befogadására alkalmas, könnyen megközelíthető Kamaraerdei Ifjúsági Parkban az ünneplés jegyében különféle sportolási lehetőségek és olyan népszerű produkciók várják az érdeklődőket kora délutántól estig, mint Lola, Márk, Rockin' RockCats, Dorina, Puskás Peti és a United együttes koncertje, de lesz akrobatikus rock and roll- és fitness bemutató is. A programot focibajnokság és játékok is színesítik.

Közben pedig lehet (csakúgy, mint az A-HA! program minden egyes elemében) "szórakozva" tanulni. Az Évnyitó teljes ideje alatt az SzNPTT aktivistái, szülész-nőgyógyász szakorvosok, védőnők, kortársoktatók, egészségügyi szakdolgozók orvosi tanácsadást tartanak, információs, prevenciós anyagokat osztanak. Az Egészség utcában ingyenes szűrések, valamint az egészséges táplálkozást és életmódot propagáló információs standok várják az érdeklődőket. Lesz általános egészségi állapot felmérés, hastérfogat-, koleszterin-, látásélesség- és színlátás mérés, látásvizsgálat, lúdtalp-, testmagasság-, testsúly- és testzsír mérés, vércukor- és vérnyomásmérés, gerinctanácsadás, továbbá dietetikai-, elsősegély-, alkohol-prevenciós és a dohányzásról való leszoktatást célzó tanácsadás. Kiemelt helyet kap, mint a szexuális úton terjedő fertőzőbetegségek egyik lehetséges forrása, a kábítószer prevenciója is.

Kapcsolódó cikkek

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekA betegek több információt igényelnek a biohasonló készítményekről

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag