Egészségváros - egyéni felelősség és közös ügy

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

A Richter Egészségváros program hatodik éve lezárult, amely során hét városban, mintegy háromszáz egészségügyi szakember segítségével több ezren tudtak meg többet egészségi állapotukról. A rendezvényekre látogatók részvételükkel a helyi kórházakat is támogatták, hiszen minden aktivitás, amit az egyén önmaga egészségéért tett, a kórházak eszközállományának fejlesztését szolgáló 2 millió forintos Richter alapadomány növeléséhez is hozzájárult.

A programban résztvevő kórházaknak 33.294.700 forint gyűlt össze, amely az eddigi legmagasabb összeg.
A programsorozat történetében az eddigi legkiemelkedőbb elért összeg, 7.433.900 forintos adomány Mohácson került átadásra. "Régóta célunk, hogy a gyógyítás mellett nagy hangsúlyt fektessünk a megelőzésre is. Felelősséget érezve a régió és a város lakosságáért, kötelességünknek érezzük a fejlesztést. Az adományból az Intenzív Osztály számára egy lélegeztetőgép megvásárlása a cél." - mondta Dr. Csizmadia Csaba a Mohácsi Kórház főigazgató főorvosa, aki a szűrőprogrammal kapcsolatban kiemelte: a statisztikai adatok egyértelműen igazolják a rendezvény létjogosultságát.

A Richter Egészségváros keretében elérhető szűrések a megbetegedési és halálozási statisztikákat vezető betegségekre kínálnak megelőzési lehetőséget, hiszen az idejében felfedezett betegségek jó eséllyel gyógyíthatók. Prosztata (PSA) szűréssel, csontsűrűség méréssel, koleszterin- és vérnyomásméréssel, szív- és érrendszeri rizikóbecsléssel és különböző tanácsadásokkal igyekeztek a szakemberek kiszűrni az esetleges megbetegedéseket. A kezdeményezés egyedülálló lehetőséget kínált minden résztvevőnek, hiszen a városlakók ingyenesen, régóta halogatott vagy éppen nehezen hozzáférhető egészségügyi szűréseken vehettek részt. Sokan megértették ennek a jelentőségét. A Richter Egészségváros fővédnöke, Rudolf Péter, és utazó nagykövetei Béres Alexandra, Katus Attila, Jaksity Kata, Radványi Dorottya, Krizsó Szilvia és Rácz Zsuzsa az év folyamán az ország különböző pontjain, Dunaújvárosban, Mohácson, Békéscsabán, Esztergomban, Pápán, Orosházán, és Budapesten hívták fel a lakosság figyelmét az egészségmegőrzés és a betegség megelőzés jelentőségére. "Ez a rendezvénysorozat remek összekapcsolása egyén és közösség érdekének. Jó érzés, hogy hasznos dologban veszek részt, ugyanakkor van valami ijesztő az adatokban, amikhez hozzájutottam, hogy a közel hetvenezer elvégzett szűrések több mint 20 százalékánál komoly gondot találtak. Megfogalmazódott bennem, hogy ahogy mi élünk, az nem tesz jót az ember egészségének."- nyilatkozta Rudolf Péter, utalva az egyéni felelősség fontosságára, az életmód és a kialakuló betegségek közötti összefüggésekre. Az Egészségváros nagykövetei beszélgetésekkel, előadásokkal, tanácsadásokkal, tornával, személyes példáik, javaslataik megosztásával kívánták segíteni a lakosokat, a kiegyensúlyozott, harmonikus életvitel megtalálásában.

Az Egészségváros-szűrések közel 20 százalékban mutatnak ki valamilyen problémát

Az Egészségváros-szűrések közel 20 százalékban mutatnak ki valamilyen problémátA Richter Egészségváros programsorozat keretében eddig 40 helyszínen 40 kórház a Richter Gedeon Nyrt.-től összesen 173 millió forint támogatást kapott. "A Richter Egészségváros elmúlt hat évének eredményei azt mutatják, hogy az ország minden táján óriási lakossági igény mutatkozott a szűrésekre, tanácsadásokra, az egészséges életmód kialakításában való segítő iránymutatásra. Az Egészségvárosnak köszönhetően több ezer esetben hívtuk fel a lakosság figyelmét további szakorvosi ellátás szükségességére." - foglalta össze az Egészségváros eredményeit Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok PR vezetője. A visszajelzések, és az adományok nagysága jól példázza mennyire fontos és közös ügy az egészségmegőrzés.
Gyere és fuss az életmódváltókkal!
Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

Orvos válaszol
Aktuális
Munkahelyi stressz tesztStressz

Munkahelyi stressz tesztFeszült? Úgy érzi, túl stresszes az élete?

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isCukorbetegség

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isAz utóbbi 12 évben megduplázódott a cukorbetegek száma Magyarországon

	Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?Édesítőszerek

Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?A tudatosan táplálkozók számára is jó választás

Ez történik, ha átvilágítanakArctisztítás

Ez történik, ha átvilágítanakMelyik képalkotó eljárás miben segít?

BokarándulásSérülések

BokarándulásEzért kell komolyan venni!

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+31, +36 °C
Minimum:
+16, +23 °C

Hazánkban pénteken délelőtt a Tiszántúlon döntően fátyolfelhők borítják majd az eget, máshol többnyire gyengén felhős időre és szikrázó napsütésre van kilátás.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes, erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag