Adománypontgyűjtés az Uzsoki Utcai Kórháznak

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

A budapesti Uzsoki Utcai Kórház is csatlakozott ahhoz az egészségprogramhoz, amelyet a Richter Gedeon Nyrt. - évek óta sikeres programja keretében - valósít meg országszerte. A gyógyszercég 2.000.000 forintos alapadományt ajánl fel az Uzsoki Utcai Kórház számára, eszközparkjának bővítéséhez.

Az adománygyűjtés célja egy duodenoscop megvásárlása, amely a komfortosabb, hatékonyabb betegellátást és rákszűrést lehetővé tevő, emésztőrendszeri vizsgálatokhoz szükséges orvosi eszköz. Az adománycél elérésében a zuglói lakosságnak meghatározó szerepe van, hiszen minél aktívabban cselekszik valaki saját egészségéért, annál nagyobb mértékben járul hozzá a kórháznak szánt adomány gyarapításához. Október 4-én, a Bosnyák téren megrendezésre kerülő eseményre látogatóknak nem kell mást tenniük, mint részt venni az egészségnap szűrésein, programjain, így mindenki a saját egészségére fordított idővel pontonként sok-sok 300 forinttal növeli az adomány összegét.

Rendszeres testmozgással és kiegyensúlyozott táplálkozással már sokat tehetünk egészségünk megőrzése érdekében, statisztikák szerint ugyanis az életkilátásokat legalább 40 százalékban befolyásolják az életmódbeli tényezők. Nem szabad megfelejtkezni azonban arról, hogy az egészségtudatos életvitelhez nagy mértékben hozzájárul a szűrővizsgálatokon történő rendszeres részvétel is. A Richter Egészségváros Program "Egészség ezreknek, milliók a kórháznak" felhívással október 4-én Budapestre, a Bosnyák térre érkezik, arra ösztönözve a lakosokat, hogy tegyenek aktívan egészségük megőrzése érdekében, hiszen jobb megelőzni, mint kezelni a betegségeket.

Az egészségnap Katus Attila szabadtéri aerobik órájával indul, majd egész nap beszélgetések és informatív előadások várják az érdeklődőket.Radványi Dorottya műsorvezető vendége lesz Rudolf Péter színművész, rendező, Béres Alexandra fitnesz világbajnok, Rácz Zsuzsa írónő, Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR vezetője, Nagy Tímea olimpikon, zsűritag, valamint Tóthné Almássy Mónika Aranyanyu díjazott. Krizsó Szilvia újságíró, műsorvezető moderálásával zajlanak az Agora sátor előadásai, ahol a szűrővizsgálatokhoz kapcsolódó témákban az Uzsoki Utcai Kórház szakembereitől informálódhat a hallgatóság.

A nap folyamán mindazon problémákról tájékozódhatnak a lakosok, amelyek ma Magyarországon népbetegségnek számítanak, így a kórházi szakemberek az alábbi területeken végeznek kivizsgálásokat: szív- és érrendszeri megbetegedések, idegrendszeri zavarok, prosztata- (PSA) szűrés, csontsűrűségmérés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, valamint asztma szűrés. A fájdalomcsillapítás, memóriazavar, szorongás és depresszió, nőgyógyászati szaktanácsadás mellett mell-önvizsgálat tanácsadás is elérhető a tanácsadó sátrak sorában. "Úgy gondolom, nagyon sok hasznos információt, alkalmazható tudást lehet összegyűjteni az Egészségvároson, arról nem is beszélve, hogy egy nap alatt annyi féle szűrésen lehet részt venni, ami egy normál egészségügyi ellátórendszer keretein belül fél, vagy egy évet is igénybe venne. Mindezt ingyenesen, családi, szabadidős programokkal kiegészítve." - foglalta össze az Egészségváros üzenetét Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR vezetője.

A családi esemény széles programkínálattal jelentkezik, a szűrések, előadások, beszélgetések mellett a színpadon zenés-táncos produkciókat élvezhet a közönség. A színpadon fellép a Szilas Néptáncegyüttes, a Bartendaz Hungary, a Klinda Tánciskola, valamint délután 14 órától az ALMA Együttes ad koncertet, ahol a gyerekek, sőt a szülők is aktív részesei és formálói lehetnek a sok vidámsággal fűszerezett műsornak.
Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag