Apró változtatások, amiktől lefogyhatunk

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  HáziPatika.com

mozgás, fogyás, séta

Ha le szeretnénk adni néhány kilót, már az egészen minimális erőfeszítések is hozhatnak látványos eredményt, ezért mindenképpen érdemes megfogadni néhány jó tanácsot.

Íme, néhány könnyen megvalósítható trükk, melyekkel sokat tehetünk a fogyásért és életmódunk megváltoztatásáért:

Váltsunk vízre

A gyümölcslevek helyett igyunk uborkaszeletekkel, citromkarikákkal vagy bogyós gyümölcsökkel ízesített vizet, mert tele vannak kalóriával. Ha ez nem megy, akkor legalább fele-fele arányban hígítsuk fel vízzel.

Tartsunk mértéket

Próbáljuk ki, hogy csak a 80 százalékát esszük meg a szokásos adagunknak, utána pedig várunk 20 percet - ennyi idő kell ugyanis, hogy a gyomrunk jelezze az agyunknak, hogy jól laktunk.

Reggelizzünk

Aki eddig kihagyta a reggeli étkezést, annak mindenképpen érdemes rászoknia, mert kutatások szerint aki reggelizik, az összességében kevesebb kalóriát fogyaszt el egy nap, mint aki nem.

Mikor van a reggeli ideális időpontja? Miből mennyit együnk és igyunk? Minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk az ideális reggeliről.

Spóroljunk 100 kalóriát

Ennyi van például egy marék chipsben, vagy egy light sörben. Ha ropi helyett répát választunk, vagy a tésztánkra nem teszünk sajtot, vagy köretnek csak párolt zöldséget kérünk, az mind-mind jó megoldás lehet, heti szinten pedig 700 kalóriát spórolhatunk összesen.

Tervezzük meg az étkezéseket

Együnk délben vagy reggel nagyobb mennyiséget, vacsorára pedig már csak keveset és könnyű ételeket fogyasszunk, mert így több ideje lesz elégetni őket a szervezetünknek, hiszen a napközbeni teendőkhöz több energiára van szükségünk.
Egy egészséges reggeli sokat segíthet a fogyásban

Egy egészséges reggeli sokat segíthet a fogyásban

Sétáljunk napi fél órát

Már ekkora mennyiségű könnyű mozgásnak is bizonyítottan jó hatása van az egészségre - szálljunk le két megállóval hamarabb a buszról munkába, vagy hazafelé menet.

Erősítsünk

30 éves korunk után évente 1 százaléknyi izmot veszítünk, amelyet érdemes súlyzós edzésekkel visszaépíteni. A korral az anyagcsere is lassul, de akinek több az izomszövete, az több kalóriát is éget, így ezzel kiegyensúlyozhatók a hatások.

Használjuk a tányért

Sose együnk semmit a dobozából vagy zacskójából, mert úgy sokkal nagyobb az esélye, hogy mindent felfalunk, ami előttünk van. Szedjünk mindent tányérra, mert így ki tudjuk porciózni a megfelelő mennyiséget, és kiszámolhatjuk, hogy körülbelül mennyi kalóriát készülünk épp bevinni.

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükHasmenés

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükGyakran előforduló bélrendszeri panasz a hasmenés, a túlzott bélgáztermelődés

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Ébredj fel

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Bizonyos betegségek kialakulásában éppoly meghatározóak lehetnek a genetikai tényezők, mint az életvitelünk.

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag