A jóga fitté tesz - az RTL sztárja is ennek köszönheti állóképességét

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

Az RTL Klub csinos időjósa, Pataki Zita rendszeresen megy orvosi ellenőrzésekre. Legutóbb az Egy Csepp figyelem Alapítvány országjáró egészségügyi szűrésén vett részt Egerben. Mint kiderült, nyomós indoka van, hogy egészségét nem hanyagolja el.

"Minden felmenőm, apukám és a nagyszüleim is rákos megbetegedés miatt hunytak el, ezért úgy gondolom, a prevenció fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, és talán az én esetemben a szokásosnál még komolyabban kell venni - mondja Pataki Zita. - Minden évben legalább egyszer elmegyek egy teljes kivizsgálásra, mert ha baj lenne, nagyon sokat számít, hogy időben sikerül-e azt észrevenni. A betegségek jó része nagyobb eséllyel gyógyítható, illetve a folyamat lassítható, ha időben kiszűrik azt."

Pataki Zitát az idei felmérés eredményei is megnyugtatták: koleszterin- és vércukorszintje rendben volt, vérnyomása sem magas. Azonban ez sem a "véletlen" eredménye, az RTL Klub sztárja ugyanis rendszeresen sportol, tavasz óta pedig heti kétszer másfél órát jógázik. Nálunk még újdonságnak számít a hatha jóga azon válfaja, ami az időjósnak bevált.

Tipp

Ha kedvet kapott az egészséges életmódhoz, szánjon egy csepp figyelmet egészségére, és tájékozódjon az Egy CSEpp Teszt további helyszíneiről és időpontjairól a www.egycseppfigyelem.hu-n!"A lyengar jógában segédeszközökkel tornázunk, így tudjuk a különböző pózokat felvenni, hajlékonyságtól függetlenül. A hangsúly az ászanákon, a kitartott testhelyzeteken van. Az állóképességemen már érzem a hatást, de nagyon tetszik azért is, mert a koncentrációt is erősíti, ami pedig a mindennapi életben hasznosítható" - lelkesedik Zita, akinél az ECSET (Egy CSEpp Teszt) szakemberei megállapították, hogy az átlagnál nagyobb izomzattal és kisebb zsírtömeggel rendelkezik.

Az országjáró felmérés tovább is folytatódik, a következő állomás Kecskeméten lesz, július 16-án. A programsorozat hivatalosan az ötödik Egy csepp Világnapon zárul le, 2010. november 14-én a SYMA Csarnokban, ahol kiderül, melyik megyeszékhely nyeri el az ország "Legegészségesebb városa" díját.

Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag