A rendezvény, ahol jó gyereknek lenni

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

Fogyatékkal élő és tartós kórházi kezelésre szoruló beteg kisgyermekek játszhattak, szórakozhattak együtt egészséges társaikkal az MVM Partner ZRt. ötödik Élménynapján.

A rendezvény hagyományainak megfelelően a nemzeti energetikai társaságcsoport több mint száz önkéntese is gondoskodott a több mint 1000 kisgyermek és családtagjaik felhőtlen, legszebb napjáról. Az MVM Csoport az Élménynap alkalmából összesen 50 millió forinttal támogatta négy gyermekkórház, egy gyermekgondozó intézmény és hét alapítvány illetőleg civil szervezet munkáját.
Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és energiakereskedő leányvállalata, az MVM Partner ZRt. 2007 óta szervezi meg a beteg, tartós gyógykezelésre szoruló és gyógyult gyermekek Élménynapját. A rendezvény célja, hogy a kicsik és hozzátartozóik legalább egy napra felhőtlenül szórakozhassanak, élvezhessék gyermekkorukat. Az Alma Együttes vagy Szalóki Ági koncertje, a Bohócdoktorok tréfái vagy a gyermek tánccsoportok produkciója mellett kézműves foglalkozások és játékos szemléletformáló feladatok várták a résztvevőket. A kicsik a Meseerdőben ismerkedhettek a legfontosabb energiaforrásokkal, a tudatos energiahasználat jelentőségével és a biztonságos közlekedés alapjaival.

"A beteg és fogyatékkal élő gyermekek lehető legjobb ellátásának, gondozásának támogatása közös feladatunk, de talán még ennél is fontosabb, hogy a nehézségek ellenére gyermekek maradhassanak, hogy időnként elfeledkezhessenek gondjaikról, problémáikról. Ezért is hívtuk életre immáron ötödik alkalommal az Élménynapot, ahol legalább néhány óráig azzal foglalkozhatnak, amivel ők, a gyerekek szeretnének" - mondta Bally Attila, az MVM Partner ZRt. vezérigazgatója.

Mint azt Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója a fővárosi sajtótájékoztatón elmondta, közel 1000 fő vett részt az idei rendezvényen, köztök 700 gyermek és 300 kísérő, azaz a 2012-es az eddigi legnagyobb tömeget megmozgató élménynap a vállalat történetében. A vezető hangsúlyozta, az ilyen kezdeményezésekre azért van szükség, hogy a beteg, esetleg hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő gyermekek is érezzék legalább egy napra, gyermeknek lenni jó.

Mindenki segít

Már hagyomány, hogy az élménynap során a társaságcsoport önkéntesei is közreműködnek a kicsik szórakoztatásában. Több mint 100 munkatárs - köztük a topmenedzsment tagjai - segítenek az apró vendégeknek az öltözködésben, a játékok kipróbálásában, a csoportok kísérésében, a pihenőszobában pedig mesét olvastak nekik.

A cég szintén hagyományosan jótékony célra fordítja a karácsonyi ajándékozásra szánt keretét: az Élménynap alkalmából összesen 50 millió forintot adományozott tizenkettő egészségügyi intézménynek és gyermekgondozó szervezetnek és alapítványnak, amelyet a betegellátó eszközök pótlására, az intenzív osztályok felújítására, laboratóriumi részlegek fejlesztésére, az alapítványok működésének biztosítására, az alapvető tevékenység támogatására fordítanak. A támogatásból az alábbi intézmények részesülnek: Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika (10.000.000 Ft), Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika (10.000.000 Ft), Bethesda Gyermekkórház (10.000.000 Ft), Heim Pál Gyermekkórház (10.000.000 Ft), SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa (5.000.000 Ft), Csodalámpa Alapítvány (1.000.000 Ft), Daniló Sportegyesület (1.000.000 Ft), Korona Póni Klub (1.000.000 Ft), Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ (500.000 Ft), KézenFogva Alapítvány (500.000 Ft), Emberi Hang Alapítvány (500.000 Ft), Gyermek Habilitációs Alapítvány (500.000 Ft).
Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag