A fájdalom kezelése akupresszúrával

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

Az akupresszúra az akupunktúrához hasonlóan az ősi kínai orvoslásból ered, de már a középkorban meghonosodott Európában is, mára pedig az alternatív gyógymódok közé soroljuk, és kiegészítő kezelésként használjuk.

Az akupresszúrás terápiának lényege, hogy a test bizonyos meghatározott pontjait ingerelje, de ebben az esetben nem vékony tűkkel, hanem puszta érintéssel próbálják helyrehozni a szervezet energiaáramlását.

Hogyan működik az akupresszúra?

Egy kezelés általában 2-3 percig tart, a terápia hossza a páciens állapotától és a kezelésekre adott válaszreakciójától függ.

Akupresszúrával a a depresszió és a szorongás ellen

A fejen és a kézfejen lévő akupresszúrás pontok nyomkodásán alapuló technika ígéretes terápiának tűnik többek között a szorongás, a depresszió és a düh kezelésében is. Mutatjuk, hogy csinálja.

Az akupresszúra ugyanarra az elméletre épül, mint az akupunktúra, tehát a szervezetben áramló csi (életenergia) áramoltatása a cél: az alulműködő szervhez kevesebb, a túlműködő szervekhez több energiát juttatunk. Itt nem tűvel dolgoznak, hanem ujjal masszírozzák meg az akupunktúrás pontokat.

Milyen fájdalmakat enyhít?

Az akupresszúra számos problémára, fájdalomra alkalmazható. Ide tartozik a fejfájás, különösen a migrén, a neuralgiás fájdalmak és a fogfájás enyhítése, de sikerrel alkalmazható nátha, köhögés, hasmenés, székrekedés és alacsony vérnyomás kezelésére is. Különösen jó szolgálatot tehet a mozgásszervi megbetegedések okozta fájdalmak csillapításában, különösen a reumás panaszokra, sérv okozta fájdalomra és az isiászra.

Az akupresszúrát az alternatív gyógymódok közé soroljuk

Az akupresszúrát az alternatív gyógymódok közé soroljuk

Öngyógyításra is alkalmazható

Ha bátrabbak vagyunk, akupresszúrás kezeléssel akár magunk is kísérletezhetünk. Meg kell keresnünk a megfelelő akupresszúrás pontokat, és arra nyomás gyakorolnunk a hüvelyk- vagy mutatóujjunk segítségével.

Migrén csillapítására például több pontot is ingerelhetünk: a halántékon, a szemöldöktől másfél centire lévő mélyedésben lévő pontot, a szemöldök közepét vagy a gyűrűsujj középső ízületénél lévő akupunktúrás pontot. Nátha kezelésekor pedig a fülkagyló mögött, a fülcimpa magasságában vagy a kézháton az első és második kézközépcsont között lévő pontot, illetve fél centiméterre az orrunk mellett fekvő területeket ingerelhetjük.

Ha kérdése van ebben a témában, kérdezzen szakértőnktől!
Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag