A sejtoxidáció ellen is védhet a naptej!

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  HáziPatika.com

Lehet, hogy 20 évesen még semmi nem látszódik a bőrön, de ne feledkezzünk meg arról, hogy ezt a bőrt kell viselnünk 40-50 év múlva is! Épp ezért rendkívül fontos bőrünk védelme akár városban vagyunk, akár nyaralunk.

Az erős napfénynek kitett bőrön rákos daganat képződhet, ezért használ egyre több ember egyre rendszeresebben fényvédőt késő tavasztól kora őszig.
A melanoma a leggyakrabban napfénynek kitett bőrön jelentkezik, gyakran meglévő anyajegyből, máskor új anyajegynek néz ki. A többi bőrráktól eltérően a melanoma gyorsan áttéteket ad a test távoli részébe, ahol tovább növekszik, és roncsolja a szöveteket. Ezért különösen fontos bőrünk védelme a napsugárzástól, jó minőségű, megbízható naptejet használjunk gyermekkortól.

Ám más problémák is jelentkezhetnek a napsütésben gazdag hónapokban.

Az UV sugárzás stresszhelyzetet jelent a bőrnek, amelynek következtében szabad gyökök képződnek a szervezetben, márpedig ezeknek bőrkárosító hatása van. A szabad gyökök elleni küzdelemben elengedhetetlen fontosságúak az antioxidánsok, hiszen megkötik azokat, valamint semlegesítik a káros hatásokat.

Fontos!

A 3 éves kor alatti gyermekeket egyáltalán nem szabad kitenni közvetlen napfénynek! Számukra árnyékos helyen biztosítsunk játéklehetőséget, és könnyű, vékony, de hosszú ruhában engedjük őket napra. A gyermekkori leégés felnőttként megnöveli a bőrrák megjelenésének esélyét!


2010-ben a Vichy 3 napozó készítményét (Capital Soleil napvédő tej testre SPF25, Capital Soleil napvédő krém arcra SPF25, Capital Soleil napvédő krém arcra SPF50+) gazdagította egy speciális antioxidánssal annak érdekében, hogy napozás után a bőr gyorsabban nyerhesse vissza eredeti állapotát, illetve védelmet nyújtson a napozás kellemetlen következményeitől. Ez az antioxidáns a DHC, amely a szabadalmazott Mexoryl fényszűrő mellett széles körűen hatékony az UV sugarak támadása ellen. Mindhárom készítmény Hyaluronsavat is tartalmaz a bőr hidratálása érdekében. 

A készítmények hipoallergének, paraben-mentesek és Vichy termálvizet tartalmaznak.

Egy strandon töltött napon a gyermekek bőre háromszor jobban ki van téve az UV sugárzásnak, mint a felnőtteké. Ráadásul olyan védelemre van szükségük, amely vízben, homokban sem kopik le.

A déli órákban, délelőtt 11 és délután 4 óra között ne tartózkodjunk közvetlenül a napon, és a gyermekeket se tegyük ki hosszan tartó közvetlen napfénynek ebben az időszakban.
A napon tartózkodó gyermekekre mindig adjunk a testüket fedő pólót, kalapot. Bőrük védelme érdekében mindig használjunk gyermekeknek megfelelő, magas faktorszámú napvédő készítményeket.

Kapcsolódó cikkek

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag