6 hiba, amit őszülő hajunkkal követünk el

Nem igényel kevesebb ápolást az ősz haj
Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  HáziPatika.com

frizura, ősz haj, ősz hajszálak, hajolaj, száraz haj

Sajnáljuk, ha ez újdonságként hat, de az őszülő hajból kialakított frizurák korántsem igényelnek kevesebb gondozást, mint a többi hajszínnél. Sok trükk és még több hajápolási termék kell ahhoz, hogy tökéletes legyen.

Azt gondolnánk, hogy az őszülő haja kevesebb gondozást igényel, de ez nem így van. Ápolatlan hatást kelthet, ha nem figyelünk rá kellő képpen.

Meg lehet-e őszülni egy éjszaka alatt?

Marie Antoinette és Karl Marx is megőszült egy éjszaka alatt az átélt sokk hatására, ez él a köztudatban. De valóban megtörténhetett-e ilyesmi a valóságban? Kattintson!

Hiba: nincs stratégiánk az őszülésre

Természetesen akarjuk kezelni az őszülést? Nem akarjuk takargatni hajunk változó színét és nem szeretnénk hirtelen változást? Akkor ne mondjuk le a fodrászunkat. Ha kihagyunk egy alkalmat, túlnövő hajunk egyre jobban meg fogja keseríteni életünket.

Mi a megoldás? Ha rövid hajat szeretnénk magunknak, akkor vágassuk csak le és meg is nyugodhatunk. Azonban ha hosszabb hajra vágyunk, akkor bizony a váltáshoz festetnünk a hajunkat 6-8 hetente. Nem is akárhogyan: hajunk természetes alapszínét kell világosítanunk, a hajtönél a világosított alapszín több árnyalatát kell felvinni ahhoz, hogy a többi részen is természetesen hatásúan egybeolvadhasson a hajszínnel, így nem lesz annyira feltűnő az őszülés.

Hiba: nem szűrjük a zuhanyzóvizünket

Nem, nem sztárallűr miatt kellene vízszűrőt tenni a zuhanyfejre. Az ok egyszerű kémia. A zuhanyfejből folyó kemény víz és az abban lévő ásványi anyagok hatására az őszebb haj kopottabbnak és rezesebb árnyalatúnak fog tűnni. Sőt, mivel nagy eséllyel klór is van a csapvízben, az őszülő haj még fakóbb és sprődebb szerkezetű lesz. Cseréljük le a zuhanyzófejet egy olyanra, amiben szűrő van: így nem károsíthatják a hajat a klór és a kemény víz ásványai.

A biztonság kedvéért alkalmazzunk ezután egy olyan speciális sampont, ami az esetleges vízkő tartalomból adódó károsodásokat orvosolja. Az ilyen sampont csak heti egyszer tanácsos használni, ugyanis az ebben található tisztítóadalékok túlságosan erősek a napi használathoz.

Hiba: nem készülünk fel az uszodára (vagy a tengerpartra)

Nemcsak a zuhanyból támad minket a klór. Őszebb tincseink ugyanis egy hosszabb úszást vagy tengerparti kiruccanást követően is sokkal kopottabbnak és fakóbbnak, ráadásul zöldesebb árnyalatúnak fognak kinézni. Ilyen esetben tegyünk csak egy kis hajkondicionálót a nedves hajra, még mielőtt bemegyünk a vízbe: így hajunk sem a sót, sem a klórt nem szívja fel olyan nagy mértékben. Ha ezt valami miatt nem tudjuk megoldani, folyamodjunk nyugodtan a jól bevált az úszósapkához!

Az őszülő haja nem igényel kevesebb gondozást

Az őszülő haja nem igényel kevesebb gondozástHiba: nem használunk hajolajat

Már miért tegyünk olajat a hajunkra, ha azért mossuk samponnal, hogy ne legyen zsíros, olajos és szennyes? Sajnáljuk, de az ősz tincsek szárazabbak, szálkásabbak és máshogy viselkednek, mint fiatalkori fürtjeink. Szóval máshogy kell kezelnünk őket és hajápolási termékeinket is változtatnunk kell. Pár csepp hajolajat elég beledolgoznunk a nedves hajba, főként közepébe és a végébe, hogy sokkal puhábbnak és egészségesebbnek tűnjön.

Hiba: nem jó hajformázókat használunk

Minden segítségre szükségünk van, ha sima, egyenes és fényes frizurát szeretnénk hajszárítás után. Ha otthon szárítjuk a hajunkat, cseréljük le a régi széles hajkefénket egy sörtésre. A sörték ugyanis jobban, feszesebben tartják a fürtöket szárítás közben, emiatt egy sokkal fényesebb, tartósabb frizurát kapunk. Mindemellett a sörték segítenek abban, hogy a fejbőrünk természetes olajtartalma jobban elterüljön hajunk teljes hosszán, így az egészségesebbnek és fényesebbnek fog tűnni - tanácsolja a Prevention.

Hiba: túl sok lila sampont használunk

Talán nincs is olyan ember, aki ne találkozott volna lila hajú idősebb hölggyel vagy úrral. A hibát több helyen is elkövethetik ahhoz, hogy punkos hatást kelt a frizurájuk. A hamvasító sampont valószínűleg túl sokáig hagyták a hajukon hajmosásnál, vagy túl gyakran mossák vele őszülő tincseiket. Mind a kettő hiba. Valóban nem szép a sárgás színhatás az ősz hajnál, ezért nem árt, ha hamvasító samponnal átmossuk a hajat, de az nem hajfesték, így nem szabad hosszabb ideig a hajon hagyni, mint egy sima sampont, és csak maximum egyszer használjuk egy héten, mert az intenzív összetevők károsíthatják a hajszálakat.

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükHasmenés

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükGyakran előforduló bélrendszeri panasz a hasmenés, a túlzott bélgáztermelődés

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Ébredj fel

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Bizonyos betegségek kialakulásában éppoly meghatározóak lehetnek a genetikai tényezők, mint az életvitelünk.

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag